Bli medlem

Har du lyst til å drive med teater på fritiden? Vi i Ringsaker Teater tar i mot nye medlemmer! Her kan du lese mer om hvordan vi jobber, og hvilke oppgaver du kan drive med. Vi er en positiv, engasjert og uformell gjeng som gjerne vil ha flere på laget.

Lyst til å bli med? Kontakt oss på e-post

Hopp rett til et avsnitt på denne siden:

Hva er neste prosjekt?

Ringsaker Teater har to kommende prosjekter høsten/vinteren 2019-2020: en nyskrevet juleforestilling for barn, og Ringsakerrevyen 2020!

Det er valgfritt om man vil være med på én eller begge oppsetninger. Flere som allerede er aktive i gruppa kommer til å delta på begge og evt. fordype seg i en av dem. Vi legger til rette for at folk bidrar der de har tid og lyst, med øvelser og møter på ulike dager.

Juleforestilling:

Juleforestillingen blir en forestilling for de minste, og skal spilles utendørs på Furu skole på Rudshøgda i månedsskiftet november/desember. Forestillingen er nyskrevet av Ulf Storbekk. På scenen trenger vi både voksne og barn (ca. 8-13 år) i ulike roller. Forestillingen blir på ca. 45 minutter uten pause, og er en mindre produksjon med kort øvingsperiode i hovedsakelig okt/nov. Vi fokuserer på å lage en hyggelig førjulsopplevelse for publikum.

Ringsakerrevyen 2020:

Vi surfer videre på revybølgen og setter opp Ringsakerrevyen 2020 i Teatersalen, Brumunddal i slutten av februar! Ringsaker Teater vant den høythengende prisen "Årets revynummer" under NM i revy 2019, så vi kan jo ikke gi oss nå! Målet vårt er å gjøre Ringsakerrevyen til en årlig tradisjon. For Ringsaker trenger sin egen revy, og det norske revymiljøet trenger Ringsaker 🙂 Revyhøsten starter med å fokusere på tekstskriving og improvisasjon. Mot jul velger vi tekster, og etter jul jobber vi med siste finish og å sy sammen forestillingen til en helhet.

Hvem kan være med?

Kort svar: alle!

Ringsaker Teater er en frivillig amatørteatergruppe for alle i Ringsaker og omegn. Vi har ingen øvre eller nedre aldersgrense, og har per dags dato medlemmer fra 11 år til over 60. De fleste av gruppas medlemmer er voksne over 20 år, og sånn sett kan vi kanskje kalles en "voksengruppe". Men vi står på scenen og jobber sammen alle som én, noe som både er utfordrende og veldig gøy!

Per dags dato er vi i overkant av 20 medlemmer, hvorav halvparten kan kalles en "hard kjerne" 🙂 Hvis teateret vokser kan det hende vi etablerer f.eks. en ungdomsgruppe eller andre undergrupper, men vi er foreløpig såpass små at vi kjører på med produksjoner der alle er aktive sammen.

Barn/unge under 18 bør ha en fast voksenperson/foresatt som engasjerer seg i gruppa. Hva med å delta hele familien? I dag har vi en familie som er med oss, der den største utfordringen er "pappaa.. ikke tøys sånn, du gjør meg flaaau!". Amatørteater er nemlig en ypperlig familieaktivitet.

Hva kan jeg bidra med?

Vi er en forholdsvis liten teatergruppe der alle bidrar med det de kan - eller vil lære mer om 🙂

Vi har ingen fast "skuespillergruppe" eller "kostymegruppe", men folk får lov å delta på områder der de har tid og lyst. For eksempel kan en både snekre kulisser og stå på scenen, eller både sy kostymer og drive med reklame. Hver produksjon/forestilling har sitt eget produksjonsteam der alle i teamet har ansvar for hvert sitt område. For å opprettholde et godt, lokalt amatørteatermiljø er vi helt avhengig av folk som vil bidra - uansett om det er å stå på eller bak scenen.

Eksempler på oppgaver:

  • Skuespill
  • Snekre kulisser
  • Lage planer og holde oversikt
  • Skaffe og/eller lage rekvisitter
  • Sy eller redesigne kostymer
  • Skaffe sponsorer og samarbeidspartnere
  • Drive markedsføring
  • Foto og video
  • Scenearbeidere under forestilling
  • Kiosk og billettsalg

Noen ganger bruker vi innleide profesjonelle aktører på lyd/lys og regi, det kommer litt an på type forestilling.

Når er det øving?

Ringsaker Teater har til vanlig fast møtedag hver torsdag kl. 18.00 på Furu skole, Rudshøgda.

Furu skole er den nedlagte skolen som har huset både Alf Prøysen og Anne Cath. Vestly, og den brukes i dag til kulturformål. Adressen er Løkendalsvegen 241.

Når vi starter opp med juleforestillings-øvelser, blir dette på en annen dag en revyøvelser. Vi avtaler hvilken dag i uka som passer best på oppstartsmøte 15. august 2019. Tanken er at vi skal fokusere på én produksjon av gangen. Hver produksjon har sin egen prøveplan.

Det er fri i julen og ferier med mindre det skjer noe spesielt. Ellers er det jo sånn med teater at det blir ekstra hektisk de siste par ukene før en forestilling, med obligatorisk oppmøte nærmest hver dag (litt avhengig av hvilken rolle og hvilket ansvar du har). Vi legger til rette for at dette kan kombineres med jobb/skole.

Vi tar noen dugnader på kostymelageret, små-oppdrag, turer og heidundrende fester innimellom ettersom hva som passer for folk. Veldig lavterskel og uformelt, med fokus på hyggelig samvær og god stemning!