Bli medlem

Har du lyst til å drive med teater på fritiden? Vi i Ringsaker Teater tar i mot nye medlemmer! Her kan du lese mer om hvordan vi jobber, og hvilke oppgaver du kan drive med. Vi er en positiv, engasjert og uformell gjeng som gjerne vil ha flere på laget.

Lyst til å bli med? Kontakt oss på e-post

NB! Alle roller på scenen for prosjektene "Fjompenissen" og "Ringsakerrevyen 2020" er nå besatt, men vi vil gjerne ha med flere bak scenen 🙂 Det kommer også nye sjanser for å prøve seg på scenen i 2020.

Hvem kan være med?

Ringsaker Teater er en frivillig amatørteatergruppe for alle i Ringsaker og omegn. Vi har ingen øvre eller nedre aldersgrense for medlemskap, men er i hovedsak en "voksengruppe" der majoriteten av medlemmene er voksne Ringsaksokninger over 18 år som ønsker å drive med teater på fritida. Vi funderer på opprettelsen av en egen barne- og ungdomsgruppe, men dette er bare på idéstadiet. Vi står på scenen og jobber sammen på de fleste forestillinger, noe som er utfordrende og veldig gøy!

Hva kan jeg bidra med?

Vi er en forholdsvis liten teatergruppe der alle bidrar med det de kan - eller vil lære mer om 🙂

Vi har ingen fast "skuespillergruppe" eller "kostymegruppe", men folk får lov å delta på områder der de har tid og lyst. For eksempel kan en både snekre kulisser og stå på scenen, eller både sy kostymer og drive med reklame. Hver produksjon/forestilling har sitt eget produksjonsteam der alle i teamet har ansvar for hvert sitt område. For å opprettholde et godt, lokalt amatørteatermiljø er vi helt avhengig av folk som vil bidra - uansett om det er å stå på eller bak scenen. Eksempler på oppgaver kan være skuespill, snekre kulisser, scenografi, scenearbeider, sy kostymer, foto/video eller å stå i kiosken.

Noen ganger bruker vi innleide profesjonelle aktører på lyd/lys og regi, det kommer an på type forestilling.

Når og hvor?

Ringsaker Teater holder til på gamle Furu skole ved Rudshøgda.

Som hovedregel har vi øvelser hver torsdag kl. 18.00. Dette avhenger litt av type produksjon, tid på året og hvor vi er "i løypa".

Furu skole er den nedlagte skolen som har huset både Alf Prøysen og Anne Cath. Vestly, og den brukes i dag til kulturformål. Adressen er Løkendalsvegen 241.

Vi tar noen dugnader på kostymelageret, små-oppdrag, turer og heidundrende fester innimellom ettersom hva som passer for folk. Veldig lavterskel og uformelt, med fokus på hyggelig samvær og god stemning!