Bli medlem

Har du lyst til å drive med teater på fritiden? Her kan du lese mer om hvordan vi jobber, og hvilke oppgaver du kan drive med. Vi er en positiv, engasjert og uformell gjeng som gjerne vil ha flere på laget.

Lyst til å bli med? Kontakt oss på e-post

NB! Alle roller på scenen for "Ringsakerrevyen 2020" er nå besatt, men vi vil gjeeeerne ha med flere bak scenen 🙂

Hvem kan være med?

Ringsaker Teater er en frivillig amatørteatergruppe for alle i Ringsaker og omegn. Vi har ingen øvre eller nedre aldersgrense for medlemskap, men er i hovedsak en "voksengruppe" der majoriteten av medlemmene er voksne Ringsaksokninger over 18 år som ønsker å drive med teater og revy på fritida.  Vi velger selv hva vi vil sette opp, og er opptatt av et godt samhold.

Vi funderer på opprettelsen av en egen barne- og ungdomsgruppe, men dette er bare på idéstadiet. Mer informasjon om dette kommer etter årsmøtet i mars 2020.

Hva kan jeg bidra med?

Vi er en forholdsvis liten teatergruppe der alle bidrar med det de kan - eller vil lære mer om 🙂

Vi har ingen fast "skuespillergruppe" eller "kostymegruppe", men folk får lov å delta på områder der de har tid og lyst. For eksempel kan en både snekre kulisser og stå på scenen, eller både sy kostymer og drive med reklame. Alle oppgaver er like viktige.

Hvor mange vi trenger/har plass til på scenen kommer an på type oppsetning. Erfaringsvis vil mange stå på scenen, men noen ganger har vi ikke nok roller. Det må vi være ærlige om, og det finnes en grense både i revy og i tradisjonelle teateroppsetninger. Samtidig jobber vi for at alle skal få være med, og finne løsninger 🙂 Om du vil engasjere deg bak scenen er dét også svært viktig (kanskje nesten viktigere) og du blir like mye "en del av gjengen" selv om du f.eks. jobber bare administrativt.

Hver produksjon/forestilling har sitt eget produksjonsteam der alle i teamet har ansvar for hvert sitt område. Noen ganger bruker vi innleide profesjonelle aktører på lyd/lys og regi. Det kommer an på type forestilling.

Å drive med teater er en utrolig givende, men også krevende hobby. Det tar mye tid i sluttspurten frem mot en forestilling, der alle må være tilgjengelig og prioritere forestillingen de siste ukene før premiere. Når vi jobber med revy forventer vi også engasjement og deltakelse i idéfasen. Du trenger ikke skrive tekster, men du må ønske å være med, komme med innspill og bidra til å skape en unik forestilling 🙂

Når og hvor?

Ringsaker Teater holder til på gamle Furu skole ved Rudshøgda.

Som hovedregel har vi øvelser hver torsdag kl. 18.00. Dette avhenger litt av type produksjon, tid på året og hvor vi er "i løypa".

Furu skole er den nedlagte skolen som har huset både Alf Prøysen og Anne Cath. Vestly, og den brukes i dag til kulturformål. Adressen er Løkendalsvegen 241.

Vi tar noen dugnader på kostymelageret, små-oppdrag, turer og heidundrende fester innimellom ettersom hva som passer for folk. Veldig lavterskel og uformelt, med fokus på hyggelig samvær og god stemning!