Bli medlem

Har du lyst til å drive med teater på fritiden? Her kan du lese mer om hvordan vi jobber, og hvilke oppgaver du kan drive med.

Lyst til å bli med? Kontakt oss på e-post

Medlemskontingenten er for teateråret 2020-2021 satt til kr 200,- per medlem.

Hvem kan være med?

Ringsaker Teater er en frivillig amatørteatergruppe for alle i Ringsaker og omegn. Det er ingen krav om forkunnskaper, og det viktigste er at du er engasjert og har lyst til å lage sceneproduksjoner. Vi har ingen øvre eller nedre aldersgrense for medlemskap, men er i hovedsak en "voksengruppe". Gjennomsnittsalder er ca. 40 år. Vi velger selv hva vi vil sette opp, og er opptatt av et godt samhold.

Vi har noen ganger oppsetninger med flere barneroller. Vi vil gjerne presisere at vi ikke er et ordinært fritidstilbud tilpasset skoleruta, men at vi selvfølgelig gjør noen tilpasninger når mange barn er med på en bestemt forestilling. Vi anbefaler barn som ønsker å spille teater med andre på samme alder om å kontakte f.eks. kulturskolen i Ringsaker, Nes Friteater eller Hamar Teater Ung.

Hva kan jeg bidra med?

Vi er en forholdsvis liten teatergruppe der alle bidrar med det de kan - eller vil lære mer om 🙂

Hvert prosjekt har sitt eget produksjonsteam som setter rammene og kjørereglene for forestillingen. Alle i teamet har ansvar for hvert sitt område. Noen ganger bruker vi innleide profesjonelle aktører på lyd/lys og regi. Det kommer an på type forestilling.

Hvor mange skuespillere vi trenger kommer an på type oppsetning. Noen ganger er grensa 10 personer, andre ganger 30. Det kan også være ulike aldersgrenser.  Hvis vi har flere interesserte enn det er roller på scenen, gjøres det et uttak av skuespillere. Som sagt har hver enkelt produksjon sine egne kjøreregler, og hvordan vi velger å jobbe kan justeres fra gang til gang.

Å drive med teater er en utrolig givende, men også krevende hobby. Ganske tidlig i prosessen må du forplikte deg til å delta. Når vi nærmer oss forestilling og "helvetesuka" må du være tilgjengelig og prioritere å møte opp.  Når vi jobber med revy forventer vi også initiativ og deltakelse i idéfasen, der vi sammen jobber for å skape en forestilling.

Vi ønsker oss engasjerte medlemmer som ikke er redde for å ta i et tak, som viser ansvar og som kommer med idéer. Til gjengjeld kan vi tilby en spennende og lærerik hobby, og en skikkelig bra gjeng der festene gjerne preges av karaoke og hjemmelagde punsjer.

Når og hvor?

Ringsaker Teater holder til på gamle Furu skole ved Rudshøgda.

Furu skole er den nedlagte skolen som har huset både Alf Prøysen og Anne Cath. Vestly, og den brukes i dag til kulturformål. Adressen er Løkendalsvegen 241.