Bli medlem

Har du lyst til å drive med teater på fritiden? Her kan du lese mer om hvordan vi jobber, og hvilke oppgaver du kan drive med.

Lyst til å bli med? Kontakt oss på e-post

Hvem, hva, hvor?

Ringsaker Teater er en frivillig teatergruppe for alle i Ringsaker og omegn. Det er ingen krav om forkunnskaper, og det viktigste er at du er engasjert og har lyst til å lage sceneproduksjoner enten på eller bak scenen. Vi har ingen øvre eller nedre aldersgrense for medlemskap, men er i hovedsak en "voksengruppe". Gjennomsnittsalder er ca. 40 år.

Vi jobber prosjektbasert, og reglene for en produksjon kan forandre seg fra gang til gang. Hver produksjon har et eget prodteam som setter rammene for oppsetningen (eks. antall roller, tidsfrister, aldersgrenser osv).

Du må ikke stå på scenen for å være med oss. Vi tar gjerne imot medlemmer som ønsker å bidra bak scenen, med alt fra kostymedesign og snekring til fotografering/videoproduksjon, reklame, sponsorarbeid eller innkjøp.

Vi har noen ganger oppsetninger med flere barneroller. Til tross for dette vil vi presisere at vi ikke er et ordinært fritidstilbud for barn tilpasset skoleruta, men at vi selvfølgelig gjør noen tilpasninger når mange barn er med på en bestemt forestilling. Vi anbefaler barn som ønsker å spille teater med andre på samme alder om å kontakte f.eks. kulturskolen i Ringsaker, Nes Friteater eller Hamar Teater Ung. Vi er en frivillig amatør-gruppe og har ikke erfaring med barneteater.

Vi har øvingslokaler på gamle Furu skole på Rudshøgda. Furu skole er en nedlagt skole som har huset både Alf Prøysen og Anne Cath. Vestly, og den brukes i dag til kulturformål. Adressen er Løkendalsvegen 241.

Ringsaker Teater en en forholdsvis liten gjeng som ofte setter seg hårete mål og ønsker å lage forestillinger av høy kvalitet. Vi leier gjerne inn profesjonelle fagpersoner som bistår med f.eks. lyd, lys, regi, sminke og lignende. Det er store muligheter for å kunne være med å påvirke produksjonene og forme forestillingene, og vi forventer også at medlemmene våre stiller opp og engasjerer seg. Samtidig har vi fokus på et godt samhold, sosiale happenings, lek og masse latter!