Bli medlem

Har du lyst til å drive med teater på fritiden? Her kan du lese mer om hvordan vi jobber, og hvilke oppgaver du kan drive med.

Lyst til å bli med? Kontakt oss på e-post

Medlemskontingenten er for teateråret 2020-2021 satt til kr 200,- per medlem.

Hvem, hva, hvor?

Ringsaker Teater er en frivillig teatergruppe for alle i Ringsaker og omegn. Det er ingen krav om forkunnskaper, og det viktigste er at du er engasjert og har lyst til å lage sceneproduksjoner enten på eller bak scenen. Vi har ingen øvre eller nedre aldersgrense for medlemskap, men er i hovedsak en "voksengruppe". Gjennomsnittsalder er ca. 40 år.

Vi jobber prosjektbasert, og betingelsene for en produksjon kan forandre seg noe fra gang til gang. Hver produksjon har et eget prodteam som setter rammene for oppsetningen. De siste årene har vi hatt ett stort, årlig prosjekt (Harabakkgutten, Ringsakerrevyen 2019 og 2020), og et par mindre ved siden av som for eksempel Fjompenissen.

Vi har noen ganger oppsetninger med flere barneroller. Til tross for dette vil vi gjerne presisere at vi ikke er et ordinært fritidstilbud tilpasset skoleruta, men at vi selvfølgelig gjør noen tilpasninger når mange barn er med på en bestemt forestilling. Vi anbefaler barn som ønsker å spille teater med andre på samme alder om å kontakte f.eks. kulturskolen i Ringsaker, Nes Friteater eller Hamar Teater Ung.

Vi har øvingslokaler på gamle Furu skole på Rudshøgda. Furu skole er en nedlagt skole som har huset både Alf Prøysen og Anne Cath. Vestly, og den brukes i dag til kulturformål. Adressen er Løkendalsvegen 241.

Ringsaker Teater en en forholdsvis liten gjeng som ofte setter seg litt hårete mål og ønsker å lage forestillinger av høy kvalitet. Vi leier gjerne inn profesjonelle fagpersoner som bistår med f.eks. lyd, lys, regi, sminke og lignende. Nettopp fordi vi ønsker arrangementer som er oppriktig gode og favner et bredt publikum, og samtidig fordi det gir et unikt læringsutbytte til aktørene som deltar. Vi forventer også at medlemmene våre stiller opp og engasjerer seg. Samtidig har vi fokus på et godt samhold, sosiale happenings (når det blir mulig igjen, hehe), lek, læring og masse latter!