Bli medlem

Har du lyst til å drive med teater på fritiden? Vi i Ringsaker Teater tar i mot nye medlemmer! Her kan du lese mer om hvordan vi jobber, og hvilke oppgaver du kan drive med. Vi er en positiv, engasjert og uformell gjeng som gjerne vil ha flere på laget.

Lyst til å bli med? Kontakt oss på e-post

Hva er neste prosjekt?

Ringsaker Teater har to kommende prosjekter høsten/vinteren 2019-2020: juleforestillingen "Fjompenissen" og Ringsakerrevyen 2020.

Juleforestillingen "Fjompenissen" er en nyskrevet, magisk og hyggelig førjulsopplevelse for hele familien, og spilles utendørs på Furu skole i begynnelsen av desember 2019. Manus og musikk er skrevet av Ulf Storbekk. Forestillingen handler om Fjompenissen og familien hans, som holder til på Furu skole på begynnelsen av 1920-tallet. Forestillingen er super for de minste, varer i ca. 45 minutter uten pause, og er planlagt satt opp de to første helgene (lørdag + søndag) i desember.

Ringsakerrevyen 2020 er fortsettelsen på revyeventyret som vi i Ringsaker Teater startet opp i 2019.  Vi vant NM i revy med nummeret "Se opp!" på Høylandet, og kan love en ny revy av samme høye kvalitet, med fengende musikk og splitter nye nummer skrevet av teatergruppas medlemmer. Premieren er satt til slutten av februar i 2020 i Teatersalen i Brumunddal. Mer informasjon kommer, det er bare å glede seg!

Alle roller på scenen er nå besatt. Vi trenger likevel hjelp bak scenen, og anbefaler alle som ønsker å bli en del av et positivt og uformelt teatermiljø om å melde sin interesse. Enten du er drivende god på å sy, snekre kulisser, hjelpe til med billettsalg eller andre ting 🙂 

Hvem kan være med?

 

Ringsaker Teater er en frivillig amatørteatergruppe for alle i Ringsaker og omegn. Vi har ingen øvre eller nedre aldersgrense for medlemskap, men er i hovedsak en "voksengruppe" der majoriteten av medlemmene er voksne Ringsaksokninger over 18 år som ønsker å drive med teater på fritida. Per dags dato har vi medlemmer fra 11 til over 60 år. Vi står på scenen og jobber sammen på de fleste forestillinger, noe som er utfordrende og veldig gøy!

Ringsakerrevyen spilles for et voksent publikum og det stilles noen ekstra krav i øvingsperioden. Vi har derfor i utgangspunktet en aldersgrense på 18 år for å delta på revy. Dette kravet kan fravikes hvis den unge har med seg en voksen foresatt som selv er aktiv på scenen.

Hva kan jeg bidra med?

Vi er en forholdsvis liten teatergruppe der alle bidrar med det de kan - eller vil lære mer om 🙂

Vi har ingen fast "skuespillergruppe" eller "kostymegruppe", men folk får lov å delta på områder der de har tid og lyst. For eksempel kan en både snekre kulisser og stå på scenen, eller både sy kostymer og drive med reklame. Hver produksjon/forestilling har sitt eget produksjonsteam der alle i teamet har ansvar for hvert sitt område. For å opprettholde et godt, lokalt amatørteatermiljø er vi helt avhengig av folk som vil bidra - uansett om det er å stå på eller bak scenen. Eksempler på oppgaver kan være skuespill, snekre kulisser, scenografi, scenearbeider, sy kostymer, foto/video eller å stå i kiosken.

Noen ganger bruker vi innleide profesjonelle aktører på lyd/lys og regi, det kommer an på type forestilling.

Når er det øving?

Ringsaker Teater holder til på gamle Furu skole ved Rudshøgda.

I disse dager øver vi på "Fjompenissen" hver tirsdag kl. 18.00 og på Ringsakerrevyen hver torsdag kl. 18.00. I perioder utenom produksjoner, eller i perioder med kun én produksjon er det torsdager som er fast møtedag, kl. 18.00. Furu skole er den nedlagte skolen som har huset både Alf Prøysen og Anne Cath. Vestly, og den brukes i dag til kulturformål. Adressen er Løkendalsvegen 241.

Vi tar noen dugnader på kostymelageret, små-oppdrag, turer og heidundrende fester innimellom ettersom hva som passer for folk. Veldig lavterskel og uformelt, med fokus på hyggelig samvær og god stemning!

Barn og unge

Den siste tiden har Ringsaker Teater vokst og fått økt oppmerksomhet. I den forbindelse har vi blitt kontaktet av mange barn og ungdommer som vil spille teater sammen med oss. Men som en liten, frivillig amatørgruppe har vi ikke ressurser til å tilby barn og unge et fullverdig opplegg. Vi kan heller ikke garantere nok roller til alle barn og unge under 18 år i våre produksjoner, siden vi først og fremst er et amatørteater for voksne.

Dette er en relativt ny problemstilling for oss, da vi kun har hatt med et par barn tidligere som har kommet i følge med sine foreldre/foresatte. På grunn av den økte interessen fra unge har vi drøftet muligheten for en egen barne- og ungdomsgruppe. Barne- og ungdomsgruppa kan ha egne produksjoner og øvelser tilpasset de unge. Samtidig kan den gjerne samarbeide med oss som "voksengruppe" i blant. Barnegruppa bør trolig være en egen organisasjon med et eget styre.

Vi som i dag er i Ringsaker Teater har ikke ressurser til å drifte en barnegruppe selv - men vi ser at mange barn vil spille teater, og vi ønsker at unge skal få prøve seg på scenen. Så behovet er der ute.

Hvis det finnes noen der ute, enten foreldre eller andre ildsjeler, som kunne være interessert i å opprette "Ringsaker Teater Junior" (eller hva det nå skal hete), ta gjerne kontakt med leder i Ringsaker Teater, Cecilie Gregersen, for å drøfte dette. Vi kan komme med våre innspill basert på våre erfaringer. Barn og unge som ønsker å spille teater sammen med jevnaldrende på nåværende tidspunkt, oppfordres til å ta kontakt med andre organisasjoner, for eksempel kulturskolen i Ringsaker eller Hamar Teater Ung.