Juleforestillingen "Fjompenissen" hadde urpremiere utendørs på Furu skole 30. november 2019, og ble spilt frem til 8. desember 2019 på Furu skole ved Rudshøgda. 

Manus og musikk var skrevet og komponert av Ulf Storbekk, og handlingen foregikk på Furu skole på 1920-tallet. Både små og store aktører sto på scenen utendørs, og forestillingen ble godt mottatt av små og store.

Nisser, skoleelever og julemagi

I klassen til Anna Eline, Petra og de andre elevene Furu skole går det en merkelig skrue. Han drømmer seg bort hele tiden og er ganske vimsete. Det de ikke vet, er at han er fra en eldgammel slekt fra Jotunheimen: Fjompenisseslekta.

Fjompenissen har en hel haug med søsken, to snille foreldre og en bestemor som det ryktes har magiske evner. Ingen vet hvor de holder til, og Fjompenissen må ikke avsløre for de andre i klassen at han er en ekte nisse! Han går på skolen sammen med vanlige barn fra alle slags familier. Anna Eline er fra en stor gård, og har mange fine klær og smykker, men sliter med å få seg venner. Petra bor på et barnehjem, og har aldri møtt foreldrene sine. Heldigvis har de en snill og god frøken.

Bilder fra forestillingen

[robo-gallery id=2176]