Stykket om Harabakkgutten er basert på den sanne historien om Christian Guldbrandsen, som vokste opp på den vesle sjøleierplassen Harabakken på midten av 1800-tallet. Christian var eventyrlysten og impulsiv, men etter hvert fikk dette fatale følger. Som ung voksen ble han anklaget for både tyveri, ran, og til slutt drap. Han var gjennom en rekke forhør og fengselsopphold, og til slutt måtte han knele på skafottet – bare 24 år gammel. Christian Gulbrandsen – eller Harabakkgutten – ble den siste som ble henrettet av den offentlige skarpretteren i Ringsaker.

Bok og manus

Egil Enemo har skrevet boka «Harabakkgutten» basert på den sanne historien om Christian Guldbrandsen. Boka ble utgitt i 2015, og er en historisk dokumentar med Enemos egne tolkninger av hovedpersonens og familiens tanker. Boka gir en detaljert kronologisk beskrivelse av alle viktige hendelser i Harabakkguttens liv, og for å gi et bilde av det samfunnet Christian vokste opp i er det lagt til en del generelle tidsbeskrivelser, samt historiske hendelser og enkelte sagn.

Halvard Olestad har skrevet et teaterstykke basert på Enemos bok, og dette blir Ringsaker Teaters storsatsing i 2018. Premieren er 11. august 2018 på gamle Furu skole ved Rudshøgda/Veldre, et steinkast fra der Christian Gulbrandsen levde sitt korte liv. Anders Kippersund er regissør. Musikk er komponert og fremført av Ulf Storbekk og Rune Holme.

Vil du bidra inn i produksjonen? Ta kontakt!

Vi har fylt alle roller på scenen. Vi ønsker derimot mer hjelp bak scenen! Er du drivende god til å sminke eller sy kostymer? Vil du bygge kulisser? Vil du jobbe med lyd eller kanskje du har lyst til å stå i kiosken før og etter forestilling?

Ta kontakt på ringsakerteater@gmail.com eller ring/SMS produsent Cecilie på tlf. 90871747 hvis du vil være med i produksjonen. Du blir kjent med en engasjert, lokal teatergjeng som gjør sitt ytterste for å skape en bra forestilling. Du får også mulighet til å være med i fremtidige produksjoner - enten på eller bak scenen.

Harabakkgutten Egil Enemo

Hvorfor et stykke om Harabakkgutten?

Historien om Harabakkgutten er en dramatisk fortelling fra vårt eget nærmiljø.
Stykket er alvorlig og tankevekkende, men forteller samtidig den viktige historien om menneskene som har levd før oss, deres liv og virke.

Og selv om måten vi lever på i dag har forandret seg drastisk siden 1850, er problemstillingene som dukker opp i teaterstykket like aktuelle for dagens samfunn. Hvordan påvirker oppvekstvilkår, sosiale og økonomiske rammebetingelser og nærmiljøet rundt oss livet vi lever? Og hvilke konsekvenser kan valgene vi tar gjennom livet få?

Vil du bli støttespiller?

Ringsaker Teater er på jakt etter støttespillere som ønsker å bidra til at stykket om Harabakkgutten blir en viktig og minneverdig forestilling. Vi profilerer din virksomhet som gjenytelse for støtte.

Størrelsen på avtalen og hvilke gjenytelser dere ønsker kan selvfølgelig diskuteres. Vi ønsker både små og store bedrifter velkomne som sponsorer, og inngår gjerne en avtale som passer din virksomhet. NB! Siden plakat allerede er ferdig trykket vil profilering av nye samarbeidspartnere gjelde for program og digitalt.

Ta kontakt med leder i Ringsaker Teater og produsent Cecilie Gregersen på telefon 908 71 747 eller e-post ringsakerteater@gmail.com for å diskutere sponsormuligheter og muligheter for profilering.

Støttespillere og sponsorer

Din bedrift her?
ringsakerteater@gmail.com