«Harabakkgutten» sett av over 1000

 

Tallenes tale foreligger, og vi er stolte av å kunne si at om lag 1050 publikummere fikk med seg forestillingen om Harabakkgutten fra 11.-26.august.

Vi i Ringsaker Teater var på forhånd svært spente over hvordan en forestilling som «Harabakkgutten – skriket fra mors liv» ville bli mottatt. Var det egentlig noen som var interesserte i å få med seg den tragiske historien om den siste som ble henrettet i Ringsaker? Hvor mange billetter skulle vi håpe på å selge? 400? 600? Vi var neimen ikke sikre.

Etter hvert som urpremieren nærmet seg, fikk vi likevel et stadig større inntrykk av at dette var noe folk ville se. Mange engasjerte seg i historien, og mange kjente til gutten på Harabakken som ikke ble mer enn 24 år gammel. Etter en meget vellykket urpremiere, til strålende tilbakemeldinger fra presse og publikum, ble enda flere interessert. Også de som ikke kjente til historien fra før kom med tilbakemeldinger om et rørende og stemningsfullt teaterstykke.

Forestillingen søndag 19. august ble komplett utsolgt, og vi fikk telefoner fra folk som var villige til å ta med seg egen campingstol for å få med seg stykket(!). På grunn av den store interessen valgte vi derfor å sette opp en ekstraforestilling søndag 26. august, slik at enda flere skulle få en sjanse til å få med seg suksessen. Nærmere 200 personer møtte opp på ekstraforestillingen, og med det bikket vi den «magiske» grensa på 1000 publikummere totalt.

Vi i Ringsaker Teater er stolte og ydmyke over at så mange valgte å komme og se på oss nå i august. Vi retter en stor takk til alle som har bidratt til å realisere forestillingen; sponsorer og samarbeidspartnere, frivillige bak scenen, regissør Anders Kippersund, manusforfatter Halvard Olestad, forfatter Egil Enemo, skuespillere og musikere – og ikke minst alle dere i publikum. Tusen hjertelig takk for å ha bidratt til et aldri så lite teatereventyr.

Nå setter Ringsaker Teater kursen videre mot nye prosjekter! Vi har allerede et meget spennende (og mer lystig) prosjekt i tankene som vi skal jobbe videre med i høst. Premiere blir trolig våren 2019. Vil du være med på eller bak scenen? (vi trenger alt fra vaffelstekere til syere, lydteknikere og skuespillere) – ta kontakt med oss på ringsakerteater@gmail.com. Det er planlagt et åpent medlemsmøte i slutten av september/begynnelsen av oktober der både medlemmer og potensielle medlemmer er velkomne. Mer info kommer på nettsiden og på vår Facebookside.

Teaterhilsen fra Cecilie, leder i Ringsaker Teater

Publisert i Ukategorisert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *