Bli med på Ringsaker Teaters storsatsing i 2018!

Ringsaker Teater planlegger nå oppsetningen av et helt nytt teaterstykke om Harabakkgutten, og vi vil gjerne ha deg med på laget! Vi inviterer alle interesserte til prøvehelg på Furu skole 14 oktober 2017!

Bakgrunn for stykket: Christian Guldbrandsen vokste opp på den vesle sjøleierplassen Harabakken i Ringsaker, og her endte han også livet sitt i 1857, bare 24 år gammel. Han ble den siste som den offentlige skarpretteren i Norge henrettet i Ringsaker. I boka som Egil Enemo har skrevet følger vi sporene etter Christian fra tidligste barndom, gjennom alle forhør, rettsaker, fengselsopphold og frem til han måtte knele på skafottet. Christian hadde ingen forsvarer, bare anklagere. Mer enn femti personer, de fleste fra hans eget nærmiljø, måtte stå frem som vitner. Fra tillhørerbenken fulgte hele Ringsakbygda med.

Halvard Olestad har skrevet et teaterstykke basert på denne historien, og dette blir Ringsaker Teaters storsatsing i 2018! Oppsetningen vil mest sannsynlig skje rett etter skoleslutt i juni. Anders Kippersund er regissør, og Ulf Storbekk skal lage musikken. Har du lyst til å være en del av forestillingen?

Vi inviterer til prøvehelg der det lekes med manus og drodles rundt rollene på Furu skole i Veldre lørdag 14. oktober kl. 10-16. Alle som har lyst til å være med på satsingen, enten på eller bak scenen, er hjertelig velkomne.  Er du usikker på om du vil være med eller har spørsmål om stykket? Ta kontakt med Trude Martens Handegaard eller Ulf Storbekk. Vi håper å se deg på Furu 14. oktober 🙂

Harabakkgutten av Egil Enemo
Publisert i Ukategorisert og tagget ,,,,,.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *