Ringsaker Teater er norgesmestere i revy!

Se opp
Cecilie Gregersen som mamma og Ingebjørg Stenbakken som datter i nummeret «Se opp!» under NM i revy 2019. Foto: Tor Ivar Viken / Norsk Revyfestival

Allerede før Ringsakerrevyen 2019 hadde premiere, meldte Ringsaker Teater på noen nummer til NM i revy på Høylandet med enkle videoopptak fra øvelsene. Gleden var stor da to av nummerne, «Effektiv gravferd» og «Se opp!» ble tatt ut til NM, og gleden var desto større da «Se opp!» vant både publikumspris og den gjeveste prisen «Årets revynummer» under NM-dagene 10. – 14. juli 2019!

Av nesten 300 påmeldte nummer fra hele landet ble 100 trukket ut til å delta i NM. Av disse skulle kun 20 nummer til finalen.

Ingebjørg S. Stenbakken (11) sjarmerte både publikum og juryen med revyvisa som handler om en mor som aldri ser opp fra mobilen. Allerede i 5. semifinale lørdag 13.juli høstet nummeret så mye jubel at hun vant publikumsprisen (målt med desibelmåler), og dette kvalifiserte direkte til finalen samme kveld. Etter finaleforestillingen lørdag kveld ble det klart at hun vant den mest høythengende prisen det går an å få under NM i revy – årets revynummer. Da Ingebjørg entret scenen for å motta prisen høstet hun stående applaus fra salen med 2000 publikummere.

«Se opp!» er skrevet av Cecilie Gregersen som også spilte moren under NM (i Teatersalen ble rollen spilt av Linn Tandstad). Sangen er tonesatt av Ulf Storbekk.

«Effektiv gravferd» kom dessverre ikke til finalen, men høstet masse latter og applaus i salen med 1500 publikummere. Bjørn Gulbrandsen spilte rollen som «pårørende» i samtale med «roboten» Cecilie Gregersen, og gjorde en formidabel innsats under kveldsforestillingen torsdag 11. juli.

Stor oppmerksomhet
Etter at Ingebjørg og Ringsaker Teater vant «Årets revynummer» har flere medier i både Trøndelag og Innlandet skrevet om den unge prisvinneren. Det har også kommet en hel haug med gratulasjoner på telefon, SMS og i sosiale medier til stor glede for alle i teatergruppa. Ringsaker kommune sendte blomster, en svært gledelig overraskelse! Mandag 15. juli ble Ingebjørg og familien intervjuet av ettermiddagssendingen på radio av NRK Hedmark og Oppland, og familien stilte også til intervju på Østnytt. I tillegg er det skrevet saker i Hamar Arbeiderblad og Ringsaker Blad.

Mer revy i vente
Ringsaker Teater har allerede planer om en ny Ringsakerrevy i Teatersalen, Brumunddal i slutten av februar 2020. Vi starter opp med skriving, teaterlek og planlegging 15. august 2019 på gamle Furu skole ved Rudshøgda. Alle som vil bidra på og bak scenen er hjertelig velkomne! Vi trenger folk både i kiosk, administrativt og på scenen. Send gjerne en e-post dersom du er interessert. Billetter til revyen kommer for salg i god tid før jul 🙂 

Juleforestilling
I tillegg til revyen i februar er det også planlagt en nyskrevet juleforestilling for de minste i månedsskiftet november/desember. En egen «gruppe i gruppa» skal jobbe med dette, og det blir en kort øvingsperiode i oktober og november. Her trenger vi flere barn på scenen! Det er mulig å være på enten juleforestilling eller revy – eller begge deler! Alle kan bidra der de har tid og lyst. 

 

Publisert i Revy,Ukategorisert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *